Bahçe Belediyesi, aşure günü nedeniyle Milli İrade Meydanı’nda vatandaşlara aşure dağıttı…  Bahçe Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen aşure dağıtımı bu yıl da, Milli İrade Meydanı’nda yapıldı. Cuma namazı çıkışında gerçekleştirilen aşure dağıtımını Bahçe Belediye Başkanı İbrahim Baz gerçekleştirdi. İkram edilen aşurelerden almak isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu.

Vatandaşlara kendi elleriyle aşure dağıtan Başkan Baz, Muharrem ayının dayanışma, paylaşma ve muhabbet ayı olduğunu vurgulayarak, ‘Aşure birçok çeşidin bir araya gelmesiyle oluşan, çok lezzetli bir tatlıdır. Bu bizlere farklılıklarımızla beraber bir arada yaşama kültürünün lezzetini anımsatır. Bu yüzden bugünün anlamı çok değerlidir. Bu sebeple vatandaşlaırmıza aşure ikram ederek, paylaşmaya, hoşgörüye, birlik ve beraberliğe dikkat çekmek istiyoruz. Cenab-ı haktan niyaz ediyoruz ki, bu aşure günleri İslam aleminin birliğine ve beraberliğine vesile olsun. Aşure günümüz, Muharrem ayımız, Hicri yılımız mübarek olsun.’ dedi.