Orman ve Su İşleri Bakanı Sn. Veysel Eroğlu’nun Osmaniye ziyaretleri sırasında Sn. Bld. Başkanımız İbrahim Baz projelerini Sn. bakanımıza sunarak gerekli destekleri kendilerinden beklediklerini dile getirmiş ve Sn. bakanımız hemen DSİ Bölge müdürü ile irtibata geçerek gerekli talimatları vermişti.

DSİ Bölge Müdürü Sn. Mevlüt Aydın talimatlar üzerine 8 Mart Salı günü Sn. Bld. Başkanımız İbrahim Baz’ı ziyaret ederek çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi edindi.
İlçemiz şehir merkezinden geçen Karderesi çayı ile Yeni mahalle içerisinden geçen Bilalik deresi ıslah çalışmalarını ve  yapılacak olan İnderesi Gölet’i yerinde Sn. Bld. Başkanımız İbrahim Baz ve DSİ Adana Bölge Müdürü Sn.Mevlüt Aydın incelemelerde bulunarak gerekli çalışmları işleme aldılar.

İncelemeler ve Görüşmeler Sonucu;

• Karderesi yolu üzerinde bulunan dereye taş tahkimatların yapılması, ve derenin çevresine rekreasyon alanları oluşturulması için çalışmalar başlatıldı.
  • İhalesi yapılan Horo çayının ve proje ihalesi yapım aşamsında olan Aslanlı deresinin biran önce bitirilmesini talimatları verildi
  • Yağışlı havalarda vatandaşlarımızı zor durumda bırakan çamurlu Karapınar içme suyu sorununu dere yatağının yerini değiştirerek uzun süre çalışmalarımız sonucu çözmüş olup yer değişimi yaptığımız dere yatağına beton kanalet yapılmasının talimatları verildi.
  • Yapılacak olan İnderesi Gölet’i yerinde incelemelerde bulunularak Göletin yapımı için çalışmaların biran önce başlaması talimatları verildi.
  • Kardere Deresi, Bekdemir Deresi, ve Harami Deresini bağlayan kılcal küçük derelerinde ıslah ve terslik bendinin yapılması konusunda Sn. DSİ Bölge Müdürü Mevlüt Aydın birlikte geldikleri Bürokratlara talimatları verdiler.

İncelemer sırasında Bld. Başkanımız Sn. İbrahim Baz ; “2016 yılı içerisinde Kardere çayı ve Bilalik derelerinin ıslah çalışmaları bitirilerek derelerimiz ışıklandırmalar ile düzenli bir hale getirilip rekreasyon alanları oluşturularak dere kenarlarına yürüyüş parkurları yapılacaktır. Yaşlısı genci tüm halkımız yürüyüş parkurlarında sosyal sportif faaliyetlerini daha rahat ve keyifli bir şekilde yapabileceklerdir.

İlçemizde devam eden dere ıslah çalışmalarının bitmesi ile şuanda mevcut olan Pazar yerimizi mezbahanenin bulunduğu karşı tarafa taşıyıp halkımıza ve pazar esnafımıza daha rahat  bir alışveriş imkanı sunacağız.

Yeni  ve Yeşilyurt Mahallelerini birbirine bağladığımız köprülerde de incelemelerde bulunan Sn. Bölge Müdürümüz, köprünün yinelenmesi ve  İslam Mahallesi ve Karşıyaka Mahallesini birbirine bağlayan çürük köprünün yükseltilerek tekrar yapılandırılmasını, Karderesi grup yolu ile yeni yaptırmış olduğumuz Çevre yoluna bağlantı köprüsü yapılmasının da talimatlarını verdi. Böylece  önemli 3 yere köprü yapımı gerçekleşecek. Ve şuanda proje dışında kalan Karderesi üzerinde bulunan dere ıslah çalışmalarının kuru çeşme mevkiine kadar yapımı içinde gerekli talimatlar verildi.

9000 m3’lük İnderesi Gölet çalışmalarımız içinde talimatlar verildi inşallah bu Göletin yapılması ile birlikte memleketimizin gelecekte su problemi olmamakla birlikte ekonomimize katkısı olacaktır. Projelerimizde desteklerini bizlerden esirgemeyen başta Sn. Bakanımız ve Valimiz olmak üzere  Miletvekillerimize, DSİ Bölge müdürümüze teşekkür ederim”  dedi.