İlçemizde yıllardan beri kat yüksekliğine verilmeyen ruhsatlar çalışmalarımız sonucu verilmeye başlandı.

Bahçelievler  ve İslam Mahallelerinde yapılan zemin etüt çalışmaları sonucu belediye meclisi tarafından 5 kat inşaat müsadesine izin verilmesine takiben ilgili mütahitlere 5 kata ruhsat verilerek mahallelerin düzen olarak modern hale getirilmesi yönünde kat sistemine dönüştürülmüştür.

Belediyemizin Yeni ve Karşıyaka mahallelerinde 549 ada 1,2,3,4,5,6,7,8 nolu parseller ile 550 ada 1,2,3,4,5,6,7,8 ve 11 nolu parsellerde toplam 8.000 m2 alanlarda imar planı tadilatına esas olmak üzere jeolojik-jeoteknik etüt raporları hazırlanmaya başlanmış olup etüt çalışmalarında sondaj kuyusu açımı ve toprak-agrega karışımlarının sınıflandırma deneyleri çalışmalarına başlanmış olup jeoteknik raporlarının bitirlimesinden sonra imar tadilatları yapılıp bu mahallelerde de kat yükseklik iznine müsade verilecektir.