Orman Ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun Osmaniye ziyaretleri sırasında Bld. Başkanımız Sn. İbrahim Baz ilçemizin gelişimini amaçlayan projelerini anlattı.

Bakan Eroğlu’nun Osmaniye ziyaretinde hüznü ve tebessümü bir arada yaşadık.
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit düşen Özel Hareket Polisi Mücahit Soydemir’in cenaze törenine katılan Bakan Eroğlu tören öncesi il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelerek ilimiz ve ilçemize yapılacak olan desteklerin müjdesini verdiler.
Başkan’ımızın Sayın Bakan’ımız İle Paylaştığı Projeleri Şöyle;

• En önemli projelerimizden biri olan 900.000 m3’lük İnderesi Köyü gölet inin ihalesi 19.01.2016 tarihinde yapılmış olup süreci devam etmektedir. Gölet in tamamlanması sonucunda 1.800 dekar arazi sulanabilecektir. Ayrıca Horu Çayı ıslahının ihalesi de 05.02.2016 tarihinde yapılmış olup süreci devam etmektedir.
  • Bu projelerin yanı sıra ilçemizde devam etmekte olan dere ıslahı çalışmaları biran önce bitirilip uygun olan yerlere köprüler yapılarak dere kenarlarında bulunan rekreasyon alanları düzenlenip sosyal alanların oluşumunu sağlayacaktır.
  • Bir diğer projemiz Karapınar 1 ve 2 kaynaklarının yağışlı havalarda bulanarak halkımızı mağdur etmesi ve bu mağduriyeti gidermek amacıyla 2015 yılında yapımına başladığımız yaklaşık 1 km’lik dere yatağının yeri değiştirilerek yolun diğer tarafına alınmış olması.
  • İnderesi mezarlığının karşısında bulunan büyük dağdan 1000/10 eğimle yaklaşık 12 km’lik bir orman yolu talep edilerek bu yolun çok amaçlı kullanılması açısından hem ilçemizin doğa sporlarını geliştirmesin de hem de gelecekte bir yol güzergâhı olup ve su irsaliye hattımızın da bu yoldan ilçemizin doğusunda bulunan ortalama rakım yüksekliği 850 mt. olan Esentepe mahallesine su deposu yapılarak ilçemizin bütün mahallelerine basacak şekilde yeniden bir içme su şebekesinin yapılacak olması.
  • İlçemiz adına en önemli projelerden biri daha olan 450 dönümlük Tekfen arazisinin ormana tescillenmesinden dolayı mevcut yatırımcıların yatırım yapmamasından dolayı büyük çabalarımız ve gayretlerimiz sonucu 16.02.2015 tarihinde tekrar orman kadastrosunu 113. Komisyonu tarafından kadastro çalışması yapılıp yatırımcıların talep ettiği orman vakfından maliye ye çevrilmesi için çalışmalar devam etmektedir. Bu talebimizde mahkeme dosyası ile birlikte sayın bakanımıza iletilmiştir.

Projeleri sunduktan sonra Sn. Bld. Başkanımız Bakan Eroğlu’ndan, yer değişikliği yapılan dere yatağının hem İnderesi köyü yolunun daha sağlıklı ve güvenli zeminde olması açısından hem de mevcut Karapınar kaynaklarımıza kirli suların karışmasını önlemek amacıyla beton kanalete alınmasının talebinde bulundu.

İnderesi köyünden ilçemize gelen içme suyunun irsaliye hattının şuan ki mevcut güzergâhında zaman zaman bazı noktalarda kaymalar, çökmeler bulunmakta olup şuan ki içme suyumuzun irsaliye hattının güzergâhının değişmesinin gerektiğini de belirtti.

İlçemizin gelişimi adına sunulan projeleri desteklediklerini söyleyen ve yapılması gereken ne varsa talimatlarını veren Bakan Eroğlu başarılarından ve çabalarından dolayı Belediye Başkanımız İbrahim Baz’ı  tebrik etti.